Wat is Geo Redundantie

Geo Redundantie

Categorie

WebDesign Ekselent

Autheur

0 Reacties

Gedeeld

Geo Redundancy/ cloud computing
Inhoudsopgave
2
3

“Geo-redundantie” staat voor “geografische redundantie.” Het is een concept in het vakgebied van informatietechnologie en gegevensbeheer, met name in de context van cloud computing en datacenters. Het primaire doel van geo-redundantie is het verbeteren van de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van gegevens en diensten door deze te verspreiden over meerdere geografisch afzonderlijke locaties.

Bij een geo-redundante configuratie worden gegevens en diensten gerepliceerd en opgeslagen in meerdere datacenters die zich bevinden in verschillende geografische regio’s of zelfs verschillende continenten. Deze redundantie helpt te beschermen tegen gegevensverlies en serviceonderbrekingen die worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals natuurrampen, stroomuitval, netwerkstoringen of hardwarestoringen in één datacenter.

Het idee is dat als één datacenter een storing ondervindt of niet beschikbaar is, het systeem naadloos kan overschakelen naar een andere locatie waar de gegevens en diensten al gerepliceerd en toegankelijk zijn. Dit zorgt voor continuïteit van de operaties en minimaliseert de downtime, waardoor een hoger niveau van veerkracht en fouttolerantie wordt geboden.

Geo-redundantie is vaak een cruciaal aspect van bedrijfscontinuïteit en rampenherstelstrategieën, omdat het organisaties in staat stelt om doorlopende activiteiten te behouden, zelfs in het geval van onverwachte gebeurtenissen of catastrofale incidenten die van invloed kunnen zijn op een heel datacenter of een specifieke geografische regio. Door middel van het verspreiden van middelen over verschillende regio’s kunnen serviceproviders hogere service level agreements (SLA’s) bieden en de algehele betrouwbaarheid voor hun klanten vergroten.

Gerelateerde Artikelen

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Laat een reactie achter

Chats

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is er nieuw in

Onze Blog Artikelen